Proposta de tutoria després del succés al Joan Fuster

Commocionats per la notícia
A tall dels fets ocorreguts un dilluns a l’INS Joan Fuster i per tal de no deixar als alumnes sols davant les seves preguntes o inquietuds, des del Departament d’Orientació vam proposar realitzar un col·loqui a partir de les notícies aparegudes als diaris, podent-se fer servir els que teníem a l’institut (La Vanguàrdia), o les següents adreces (o qualsevol altre que es considerés adient):
Activitat proposada:
Llegir o comentar la notícia. Ens sembla important remarcar:
  • Cal escoltar als alumnes  i donar-los seguretat en el sentit que ha estat un fet aïllat.
  • Comentar el tractament que s’ha fet del cas en  les xarxes socials, medis, filtracions, coses que corren per la xarxa, etc. Recomanar que no passin els àudios o fotografies que els poden arribar dels fets.
  • Detecció de possibles alumnes que se sentin afectats emocionalment per la notícia.
  • Donar la possibilitat d’expressar les seves inquietuds al respecte, ajudar a  posar paraules al que poden sentir. Intentar no caure en el pànic col·lectiu i/o en l’alarmisme.
  • Amb els més grans es pot tractar l’edat penal.

El Departament d’orientació s’ofereix a fer l’acompanyament en els col·loquis.
Seria adient fer-ho en totes les classes i en tots els cursos, ja sigui en la tutoria o en alguna classe de professors interessats.
Per no repetir el treball que ha fet un company/a i organitzar-nos millor, apunteu-vos a la graella que estarà penjada a la pissarra de la sala de professors.

Source: Departament d’Orientació