Sortida al teatre :La plaça del diamant

Els alumnes de 4rt de la ESO i 2n de Batxillerat han anat al Teatre Poliorama de Barcelona a gaudir de l’adaptació teatral de l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda “La plaça del diamant”.

Amb el rerefons de l’arribada de la República i de la guerra civil, la història es centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. Enfonsada en un matrimoni que no li proporciona felicitat i unida a un home egoista, la Natàlia renuncia a la seva pròpia identitat cedint tot el protagonisme al seu marit, acceptant els convencionalismes d’una època que deixava la dona en un segon pla. 

L’alumnat va gaudir molt de l’experiència teatral i de reviure una de les  novel·les cabdals de la literatura catalana.