Recursos per al confinament 7

Ahir va ser el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Es commemora que el 17 de maig de l’any 1990 l’OMS va decidir retirar l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals. I això què significa? Doncs que 30 anys enrere les orientacions sexuals no heteronormatives (és a dir, que se sortien de la norma heterosexual) eren considerades un trastorn.
Per sort, socialment hem après a abraçar la diferència i a incloure les diferents orientacions sexuals i expressions de gènere. Però el camí és llarg i encara ens queda molta feina! És per això que hem triat per avui un capítol de la sèrie emesa a Btv Oh, my goig! que es titula #sempreigual. La sèrie tracta el tema de la sexualitat entre els joves de manera oberta. Fins i tot tenen un consell assessor de nois i noies que en revisen els guions per a què siguin més creïbles des de la mirada adolescent. Als adults ens poden escandalitzar una mica, ja us avisem. El capítol que us portem està protagonitzat per dues noies que tenen una relació íntima. Aviam si endevineu quina és la novel·la gràfica que llegeix la “Cris”?

http://jovecat.gencat.cat/web/.content/_documents/arxiu/salut/Guia_Joves_Confinats.pdf

I seguim posant-vos a vosaltres, als nois i les noies joves, al centre de les nostres recomanacions.  En aquesta ocasió us compartim la guia Trobar-hi sentit. Consells pràctics per a joves durant el confinament. Hi trobareu una sèrie de recomanacions elaborades per la Direcció General de Joventut que hem pensat que us podrien ajudar.
https://amanita-design.net/samorost-1/Per anar tancant, darrerament ens hem animat presentant-vos opcions lúdiques per a passar l’estona més enllà dels llibres. Com diu el Lucas Ramada Prieto, qui ens va donar a conèixer aquest joc de descoberta, això no va de llibres! Us desitgem que gaudiu amb les narratives digitals que us proposa al seu canal d’Instagram. Nosaltres hem triat Samorost, un viatge per l’espai on haureu d’aconseguir evitar que el meteorit s’estavelli contra el vostre planeta. No us donem més pistes, perquè la gràcia és que ho descobriu vosaltres. Segur que ho aconseguiu.

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=18192805 

https://www.rtve.es/alacarta/videos/somos-cine/vida-adele/5563749/
Per cert, ja heu descobert de quina novel·la gràfica us parlàvem? Fa poquet que va arribar a la biblioteca, però ja ha voltat de valent. Al ser una novel·la gràfica, es llegeix ràpid. És tan trista com preciosa: una història d’amor i despertars, amb el color blau com a protagonista. El azul es un color cálido, de la Julie Maroh, va inspirar la pel·lícula La vida de Adèle
Esperem que la nostra selecció us desperti l’interès. 

I ja sabeu, gaudiu la lectura, també en temps de confinament… I compartiu-la! 

Source: La biblioteca recomana